Motorprobleem BMW R90s opgelost

Een motorprobleem bij een BMW R90s zorgt al jaren voor irritatieEen motorprobleem van een BMW R90s zorgt al jaren voor een ontevreden eigenaar. De motorfiets gaat als de bandweer maar wil maar niet stationair lopen. Uiteindelijk komt de BMW hier en uit de bijgeleverde documentatie blijkt dat er al een heel traject van reparaties achter de rug is. “Ik wil nu eindelijk wel eens lekker rijden en niet bij elk stoplicht de motor op 1500 toeren moeten houden anders slaat hij af”, aldus de eigenaar. Op het eerste gezicht een eenvoudig probleem, maar al snel blijkt dat we de diepte in moeten. Toch komt het voor elkaar en schrijft de eigenaar in z’n review: “Het resultaat: beter dan nieuw. Eindelijk kan ik er op rijden”.
Lees verder

Related Images:

Geplaatst in Algemeen, BMW informatie, BMW restauratie, Duitse motoren, Techniek | Getagged , , , , , , , | 4 reacties

Jaaroverzicht 2022 in foto’s

Replica van de BMW van Helmut Dähne in het Top Mountain Motorcycle Museum - OostenrijkHet jaar 2022 is een hele drukke periode geweest voor Classic Bike Garage. Er is heel wat af gesleuteld. Vanaf de start van het jaar is er bijna in één streep doorgewerkt. En voor je het weet is het dan december. Als je dan terugkijkt zie je dat er niet zo veel tijd was om de website bij te werken. Om dit in één keer goed te maken is er een jaaroverzicht 2022 in foto’s gemaakt. Hierin zo’n 40 foto’s die een klein deel van de activiteiten van het afgelopen jaar laten zien. Het geeft een aardig overzicht van de prachtige machines die hier waren en de uitdagende klussen die we hadden. Volgend jaar weer!

Jaaroverzicht 2022

Het aardige van het samenstellen van een fotocollage over het afgelopen jaar is dat je even teruggaat in de tijd. Alle mooie momenten beleeft je opnieuw. En dat waren er nogal wat. Bijzondere motoren zoals een BMW R2 uit 1931, een R23 uit 1938 en diverse probleemgevallen waar anderen niet uit zijn gekomen. Geweldig als we dat hier na intensief onderzoek dan wel kunnen oplossen. Prachtige machines ook zoals een compleet originele BMW R90s die hier kwam voor de puntjes op de ‘i’.

Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was het ‘werkbezoek’ aan het Top Mountain Motorcycle Museum in Hochgurgl – Oostenrijk. Dit volledig houten museum is begin 2021 compleet afgebrand en daarmee is de collectie verloren gegaan. Maar het is opnieuw opgebouwd en er is een zo mogelijk nog uitgebreidere collectie motoren te zien. Een aanrader. Eigenlijk zou elke motorliefhebber daar eens moeten gaan kijken. Kunt u meteen controleren of onze sticker nog op de sticker-totempaal zit.

Bekijk de fotocollage van het Jaaroverzicht 2022 op uw gemak en klik op elke interessante foto. Als er vragen zijn dan horen we het graag!

Lees verder

Related Images:

Geplaatst in Algemeen, BMW informatie, BMW restauratie, Duitse motoren, Foto's, Museum, Nieuws, Restauratie, Restauratienieuws, Techniek | Een reactie plaatsen

Norton 16H schadegeval

De Norton 16H met ongevalschadeJe stopt met je Norton 16H achter een camper die stilstaat op de weg. Plotseling begint de camper achteruit te rijden. De chauffeur hoort of ziet niets en blijft doorrijden. Het gaat allemaal heel snel en voor je het weet ligt je klassieke motor half onder de gemotoriseerde caravan. Gelukkig geen letsel maar wel forse materiële schade. Maar hoe komt dat weer in orde? Niemand blijkt zin te hebben in het herstellen van een motorfiets uit 1944. 
Lees verder

Related Images:

Geplaatst in Algemeen, Engelse motoren, Restauratie | Getagged , , , , | 2 reacties

Restauratie BMW R50/2 afgerond

De restauratie van de BMW R50/2 is afgerondDe totale restauratie van de BMW R50/2 uit 1965 is afgerond. De tweede restauratie weliswaar, want de eigenaar had de motorfiets in het verleden zelf ook al eens gerestaureerd. Bij de huidige restauratie is de lat hoog gelegd. Alles is weer in de staat zoals deze BMW R50/2 ooit de fabriek verliet en op veel punten zelfs beter. Maar oordeel zelf en kijk naar de foto’s van de restauratie en het eindresultaat. 
Lees verder

Related Images:

Geplaatst in Algemeen, BMW restauratie, Duitse motoren, Restauratie, Restauratienieuws | 4 reacties

Motorfietsbezit in de jaren 50

1951 - Jaap Doorn met zoon Peter op de Zündapp DB200 van Toon BökeHoe zag het motorfietsbezit in de jaren ’50 er uit? Dat vroegen we ons hier al langer af en daarom vroegen we het CBS om inzage te krijgen in statistische gegevens uit die tijd. Kort daarop kregen we flink wat cijfermateriaal over het bromfiets-, scooter- en motorfietsbezit in Nederland. De peildatum van de gegevens was 1 augustus 1955 en veel informatie gaat terug tot voor de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige kans om een mooi beeld te schetsen van het motorbezit in de jaren 50 en antwoord te krijgen op onze vragen. Lees verder

Related Images:

Geplaatst in Algemeen, Gebruiksgenot, MotorMemories, Nieuws | 5 reacties