Norton 16H schadegeval

De restauratie van de BMW R50/2 is afgerondJe stopt met je Norton 16H achter een camper die stilstaat op de weg. Plotseling begint de camper achteruit te rijden. De chauffeur hoort of ziet niets en blijft doorrijden. Het gaat allemaal heel snel en voor je het weet ligt je klassieke motor half onder de gemotoriseerde caravan. Gelukkig geen letsel maar wel forse materiële schade. Maar hoe komt dat weer in orde? Niemand blijkt zin te hebben in het herstellen van een motorfiets uit 1944. 
Lees verder

Geplaatst in Algemeen, Engelse motoren, Restauratie | Getagged , , , , | 2 reacties

Restauratie BMW R50/2 afgerond

De restauratie van de BMW R50/2 is afgerondDe totale restauratie van de BMW R50/2 uit 1965 is afgerond. De tweede restauratie weliswaar, want de eigenaar had de motorfiets in het verleden zelf ook al eens gerestaureerd. Bij de huidige restauratie is de lat hoog gelegd. Alles is weer in de staat zoals deze BMW R50/2 ooit de fabriek verliet en op veel punten zelfs beter. Maar oordeel zelf en kijk naar de foto’s van de restauratie en het eindresultaat. 
Lees verder

Geplaatst in Algemeen, BMW restauratie, Duitse motoren, Restauratie, Restauratienieuws | 3 reacties

Motorfietsbezit in de jaren 50

1951 - Jaap Doorn met zoon Peter op de Zündapp DB200 van Toon BökeHoe zag het motorfietsbezit in de jaren ’50 er uit? Dat vroegen we ons hier al langer af en daarom vroegen we het CBS om inzage te krijgen in statistische gegevens uit die tijd. Kort daarop kregen we flink wat cijfermateriaal over het bromfiets-, scooter- en motorfietsbezit in Nederland. De peildatum van de gegevens was 1 augustus 1955 en veel informatie gaat terug tot voor de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige kans om een mooi beeld te schetsen van het motorbezit in de jaren 50 en antwoord te krijgen op onze vragen. Lees verder

Geplaatst in Algemeen, Gebruiksgenot, MotorMemories, Nieuws | 5 reacties