BMW R60/7 na restauratie

BMW R60/7 na totale restauratieDe totale restauratie van de BMW R60/7 is afgerond. Deze motor is ooit door de eigenaar nieuw bij de dealer gekocht. Hij  is tot op het laatste boutje uit elkaar geweest en weer opgebouwd. Alle onderdelen zijn gecontroleerd, schoongemaakt, verbeterd en waar nodig vervangen. 

Kijk hier voor het hele restauratieverslag of geniet van de voor en na foto’s hieronder.


BMW R60/7 weer als nieuw

Op de foto’s een impressie hoe de BMW R60/7 er nu uitziet. Vele onderdelen zijn beter dan nieuw. De originele kleur is ‘Burnt Orange’ en die kom je nog maar zelden tegen. Jammer eigenlijk, want de motorfiets komt er erg goed in uit. 

Als je de originele folder voor de BMW R60/7 en andere modellen uit die serie erbij houdt, lijkt ‘onze’ BMW er zo uitgereden te zijn. 


Hoe zag hij er uit?

Als je zo de beelden van voor en na restauratie onder elkaar voorbij ziet komen, zie je dat er heel veel is gebeurd. Wekelijk alles is gedemonteerd en elk schroefje, moertje en ander onderdeel is onder handen genomen.


Eerste eigenaar

Als je een motorfiets van de eerste eigenaar restaureert komt er veel origineel materiaal naar boven. Naast de folder van de nieuwe BMW R60/7 serie die eind 1976 werd geïntroduceerd, kwam ook de aankoopfactuur uit het archief. De motorfiets is bij Breeman in Rotterdam gekocht op 28 februari 1977. De factuur vermeldt een aantal opties die bovenop de aankoopprijs van 8599 gulden kwamen. Samen met alle kosten kwam het aankoop bedrag uit op 9125,50 gulden. De set valbeugels waren gratis. Kom daar nu maar eens om bij een BMW dealer…. 

Aankoopfactuur BMW Breeman Rotterdam


Ook heeft de eigenaar van de BMW R60/7 nog het originele instructie boekje dat door BMW dealer Breeman in Rotterdam bij de motorfiets geleverd werd. Keurig ingevuld met de gegevens van de eigenaar. Helaas was het boekje uit elkaar gevallen maar een boekbinder heeft er weer een prima bruikbaar boekje van gemaakt. 

Lees hier meer over andere BMW motorfietsrestauraties

Kijk ook eens naar het resultaat van de BMW R90s en de R80/7 restauraties

Related Images:

Een reactie op BMW R60/7 na restauratie

 1. leo pennock schreef:

  Mooie motor die bruin oranje die hier op jullie site staat
  Hebben jullie misschien de Naam en het Ralnummer van deze kleur?
  Dan graag een berichtje want op de BMW site kan ik hem niet vinden.

  Alvast hartelijk dank,
  Grz Leo Pennock (Arnhem)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels