Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Restauratie

BMW R67/3 in restauratie

BMW R67/3 restauratie

Nieuw op de website het verslag van de BMW R67/3 restauratie. Deze motor verliet in 1955 de BMW fabriek vrijwel zeker als zijspancombinatie. De restauratie is ‘Work in Progress’ maar het schiet al aardig op. De BMW is zijn Nederlandse carrière begonnen als zijspancombinatie bij de politie. Na z’n werkzame leven is hij uiteindelijk zonder zijspan bij de huidige eigenaar terecht gekomen. En zo gaat hij nu ook verder door het leven. 

De eigenaar heeft zichzelf met deze restauratie een cadeautje gedaan voor z’n jubileum verjaardag. Leuk idee, zouden meer mensen moeten doen!  

BMW R67/3 restauratie

Van dit 600cc BMW model zijn er in 1955 t/m 1956 700 gebouwd. In die tijd was het met 28 pk en een speciale eindoverbrenging een ideale zijspanmotor. Het is ook de laatste motor van BMW met zogeheten plunjervering. bij deze vering is er sprake van een stijf frame en zit de achteras aan een schuivend gedeelte van de schokbreker/schroefveer combinatie. De opvolger van deze vering is de achterbrug met losse schokbrekers die we nu nog veel op motoren tegenkomen. 

BMW R67/3 zo uit de garage

De motorfiets waar wij mee aan de slag gaan staat hierboven op de foto. Hij heeft nog steeds de kenmerken van een BMW maar er is flink wat aan afgesleuteld. Dat is ook in het restauratieverslag terug te lezen. Uiteindelijk gaat hij volledig onder het mes en wordt hij weer nieuw.

Net op tijd

Voor sommige onderdelen was het net op tijd dat er met de restauratie begonnen is. De krukas bleek ernstig vervuild waardoor oliekanaaltjes bijna dicht zijn gaan zitten. Als de olietoevoer afgesneden was had de krukas dat niet lang overleefd met alle kostbare gevolgen van dien.

Binnenkort gaat het motorblok weer in het frame en bouwen we de motorfiets af. Blijf op de hoogte van de vorderingen en kijk af en toe op de facebookpagina van Classic Bike Garage of bekijk de Instagram foto’s.


  

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Nieuws, Restauratienieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op BMW R67/3 in restauratie

  1. Ben schreef:

    Met veel belangstelling en waardering lees ik iedere keer weer de restauratie verslagen en denk ik wat is het toch mooi dat er mensen zijn die zich zo kunnen specialiseren in het in de picture houden van ons rijdend erfgoed ik kijk uit naar de volgende

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: