Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Nieuws

De laatste loodjes van de BMW R80/7 restauratie

bmw-r80-7-uitlaat-linksMisschien dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, maar in dit geval beslist niet. Het afmonteren van de BMW R80/7 is een van de leukste onderdelen van de totale restauratie.

Nog even en dan is het zo ver. De restauratie van de BMW R80/7 nadert zijn voltooiing. De laatste onderdelen zijn besteld en moeten nog binnenkomen en gemonteerd worden. Dat is onder meer rubberonderdelen voor het remsysteem in het voorwiel. De schijven zijn al gemonteerd, en de remklauwen, remleidingen en hoofdremcilinder liggen al klaar.

Het is altijd weer verrassend te zien hoeveel tijd er gaat zitten in het afmonteren van de laatste onderdelen. Demontage is altijd zo gebeurd, maar vervolgens moeten alle onderdelen door je handen om weer nieuw gemaakt te worden. Een zeer dankbare taak, dat wel.

BMW R80/7 - nieuwe uitlaatbochten en valbeugelsIn deze update is te zien dat het complete uitlaatsysteem met de nieuwe bochten en valbeugels weer is gemonteerd. De carburateurs zijn ultrasoon gereinigd en weer gemonteerd. De gashandel is volledig uit elkaar geweest en tot op het bot schoongemaakt. Daar was al in geen jaren een lik schoon vet in geweest. Ook de schakelaars zijn uit elkaar geweest en schoon gemaakt. Het resultaat is dat ze weer vlekkeloos werken. Wat hierna nog rest zijn de remmen, het afstelwerk en de controle van het elektrische systeem.

Het zijn de laatste loodjes in deze restauratie, maar het volgende project staat al weer klaar: een BMW R51/3 uit 1953 die minstens zo veel aandacht vraagt als de R80/7.

Voor wie wat meer wil lezen over de R80/7, en dan met name over het rijgedrag en de ervaringen van de testrijder, is er een Engelstalige Roadtest beschikbaar.

Wie dan nog meer wil lezen kan ook eens kijken in dit BMW informatiemagazine dat in der tijd werd rond gestuurd om BMW bezitters en mogelijke klanten warm te houden en te maken voor het merk.

Related Images:

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Restauratie. Bookmark de permalink.

5 reacties op De laatste loodjes van de BMW R80/7 restauratie

 1. J.Dol schreef:

  leuke reactie van Sjaak.
  Ik geloof niet dat ik hem ken, maar de BMW R 80/7 is niet te koop!
  Jammer Sjaak, want hoewel ik de man van 80+ ben, ga ik er voorlopig zelf op rijden.

  • sjaak schreef:

   ik ben de eigenaar van de bmw 51/3

   • J.Dol schreef:

    Duidelijk!
    Wanneer de 51/3 door Classicbikegarage is gerestaureerd heeft U een uiterst waardevol bezit in handen waar een ieder jaloers op zal zijn.
    Zeker wanneer hij gekoppeld zal zijn aan de Steib zijspan zullen de biedingen U om de oren vliegen!
    Ik zal de restauratie van de 51/3 met veel intresse en genoegen volgen en wens U veel succes met zoiets moois!

    • J.Dol schreef:

     gisteren 24 juni was het dan zover en werd de R 80/7 door CBG afgeleverd. De opvang was inmiddels geregeld en hij staat nu te pronken in mijn relatief kleine kantoorruimte. Aan rijden ben ik nog niet toegekomen, want ik ben nog lang niet uitgekeken op het geheel en alle details. Alleen dat al is totaal genieten!
     Wat ik mij realiseer is, dat CBG een prestatie heeft geleverd van formaat.
     Chapeau.

 2. Sjaak schreef:

  In 1 woord prachtig. Ik kan niet wachten maar geduld is een schone zaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: