Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Nieuws

De BMW R80/7 restauratie is succesvol afgerond

23-bmw-r80-na-restauratie-deel-achterkantHet is zo ver; de BMW R80/7 is terug naar zijn eigenaar. De restauratie is afgerond en de motorfiets ziet er fantastisch goed uit en het motorblok draait boven verwachting soepel. 

Na een restauratieperiode die enkele maanden heeft geduurd, ziet de BMW R80/7 voor het eerst weer daglicht. En dat doet hem goed. Alles glimt en na de polijstbeurt komt de lak pas echt goed tot zijn recht nu de motorfiets op de oprit in het zonnetje staat.

Met deze mijlpaal komt er een einde aan een restauratie die eigenlijk verrassend soepel is verlopen. Technisch was deze BMW, die de restauratie begon als een R80/7 RT met volle kuip en uiteindelijk een ‘naked’ R80/7 werd, eigenlijk al in heel goede staat. De bekende gebreken van een motorfiets van deze leeftijd, zoals lekkende keerringen van onder meer de krukas, waren ook hier het het geval. Ook flinke slijtage aan onderdelen van de carburateurs zijn geen verrassing bij een BMW van 1979. Gelukkig zijn onderdelen voor dit type motorfiets betrekkelijk gemakkelijk te krijgen. Plezierig genoeg zijn ook de kosten mooi binnen het budget gebleven.

Het was ook hoog tijd dat de BMW R80/7 weer terug ging naar zijn eigenaar. Er staan inmiddels weer nieuwe projecten zoals de BMW R51/3 op stapel. Daarover is kort geleden al een bericht verschenen en de eerste demontage werkzaamheden zijn al aan deze motorfiets verricht. Binnenkort is er ook nieuws over een ander nieuw project, dit keer een Triumph T140 waar de eigenaar zelf al aan begonnen is maar door omstandigheden kan dit project niet ter plaatse afgerond worden. Geen probleem natuurlijk, dan doen we dat gewoon hier! Ook is er nog wat speurwerk nodig om een aantal onderdelen te bemachtigen om deze restauratie af te ronden. Maar gezien de populariteit van dit merk zal dat geen groot probleem worden. We gaan weer leuke tijden tegemoet!

Kijk ook eens naar de ‘voor en na’ foto’s van de restauratie van de BMW R80/7, of lees het complete restauratiedagboek.

Related Images:

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Restauratie. Bookmark de permalink.

5 reacties op De BMW R80/7 restauratie is succesvol afgerond

 1. Bert Visser schreef:

  Werkelijk verblúffend, mooier dan de z.g. showroomstaat.

  Fijn dat de motor óók wordt gebruikt waarvoor hij bestemd is, n.l. ermee rijden.

  Proficiat Jan!

 2. Albert-Jan schreef:

  Tjonge jonge wat een plaatje!!
  En wat leuk om te lezen dat de eerste tocht zo goed geslaagd is: Iedereen meer dan tevreden en daar gaat het om.

  Complimenten en Chapeau!!

 3. J.Dol schreef:

  Gisteren was het dan zo ver.
  Een schraal zonnetje gaf aanleiding hem het kantoor uit te rollen.
  Choke uit, starten en lopen.
  Eerst maar even rustig warm draaien, Loosdrecht uit, aftanken en daarna de polder in.
  Toch even wennen. Rijden wij in ons thuisland Portugal zo’n 10.000 km per jaar op een Triumph America, waar je als het ware IN zit, met de R.80/7 is dat anders, daar zit je OP de BMW. Stuurt toch even anders, maar wel messcherp.
  Wat mij direct opviel was de schakeling, boterzacht. Dat geheel in tegenstelling tot de BMW’s die ik 30 jaar geleden heb bereden.
  Na een dikke 130 km gereden te hebben met afwisselende snelheid achtte ik, gezien de weersomstandigheden, het veiliger de thuishaven weer op te zoeken,
  Wij waren voor de bui binnen, koud maar uiterst voldaan over de maidentrip met de gerestaureerde R80JD (geintje van Hans)
  En nu maar wachten tot de echte zon doorbreekt in Holland
  Maar so far, so good.

 4. Sjaak schreef:

  In 1 woord prachtig. Je zou zo,n motor het liefst in de woonkamer neerzetten zodat je er de hele dag naar kan kijken. Super

 5. Elise schreef:

  Wat is-ie prachtig geworden! Mooier dan nieuw. Ik hoop dat de eigenaar er heel erg zuinig op zal zijn en ‘m regelmatig bij je laat controleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: