BMW R90s restauratie eindresultaat

BMW R67 na grondige restauratieDe restauratie van de BMW R90s is afgerond. Deze in Daytona Orange kleurstelling uitgevoerde BMW is van tot op het laatste boutje uit elkaar geweest en weer opgebouwd. Alle onderdelen zijn gecontroleerd, schoongemaakt, gereconditioneerd en waar nodig vervangen. 

Kijk hier voor het hele restauratieverslag

Of lees hier meer over de restauratie.


BMW R90s restauratie foto’s

Op de foto’s een impressie hoe de BMW R90s er nu uitziet. Vele onderdelen zijn beter dan nieuw en het spuitwerk van de Daytona Orange kleur is strakker en beter dan toen deze motorfiets de fabriek in Berlijn verliet. 


Zelf op schaal aan de slag?

Een tijdje geleden kwamen we op internet dit geweldige schaalmodel tegen. Omdat dit zo aardig bij dit onderwerp aansluit is het de moeite waard om het hier te vermelden.

BMW R90s motorblok op schaal

Want voor 199 euro kunt u zelf een transparant schaalmodel van een BMW R90s boxermotorblok bouwen. Het 200-delige model kan zonder lijm in elkaar gezet worden en is ongeveer 160 mm breed, 355 mm hoog en 465 diep. En om het allemaal nog echter te maken zit er een geluidsmodule in die het originele motorgeluid produceert. 

Dit modelbouw motorblok wordt gemaakt door Franzis Verlag in Duitsland en wordt via internet door veel bedrijven verkocht. Het is een officieel BMW licentieproduct. Naast dit motorblok maakt deze firma ook andere schaalmodellen van beroemde motoren zoals de Porsche flat-six.


Lees hier meer over andere BMW motorfietsrestauraties

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels