BMW restauratie afgerond

BMW restaureren, altijd een dankbare taakDe totale restauratie van de BMW R51/3 is afgerond. Deze motor is door de huidige eigenaar in 1977 nieuw bij BMW dealer Breeman in Rotterdam gekocht. Na vele kilometers zat er geen leven meer in de motor en was een totale restauratie noodzakelijk. Hij is tot op het laatste boutje uit elkaar geweest en weer opgebouwd. Alle onderdelen zijn gecontroleerd, schoongemaakt en waar nodig vervangen. Lees hier hoe dat is gegaan. Als u niets van de restauratie wilt missen begin dan onder aan deze pagina.

BMW restauratie in voor en na foto’s

Deze BMW restauratie is afgerond. Het is geweldig om te zien dat zo’n motorfiets die jarenlang in een schuur gestaan heeft er weer fantastisch uit kan zien. De voor en na foto’s spreken voor zich. Na deze BMW R51/3 zijn er nog verschillende BMW motorfietsen uit dit tijdperk bij Classic Bike Garage gerestaureerd. 

Bekijk hier het verslag van de complete restauratie van de BMW R51/3

Oliepomptest

 

Na de BMW restauratie is de oliepomp getest op het juiste functioneren. Daarom is de oliepomp rechtstreeks aangesloten op een elektromotor die met ongeveer dezelfde snelheid draait als wanneer de BMW R51/3 stationair zou lopen. Op de video is goed te zien dat olie door de stilstaande krukas wordt gepompt. Zowel aan de linker als aan de rechterkant loopt de olie uit de slingerplaten. Als de krukas draait wordt die olie rondgeslingerd en smeert alle onderdelen, inclusief de big-end lagers.
 

Nieuwsberichten over de BMW R51/3

Tijdens de restauratie van de BMW R51/3 zijn er meerdere nieuwsberichten in het nieuwsgedeelte van deze website verschenen. Hier een overzicht dat een aardig inzicht geeft van de gang van zaken tijdens de restauratie. 


De BMW R51/3 is terug naar huis

De BMW R51/3 is terug naar huis

De BMW R51/3 is terug naar huis. De restauratie is afgerond en inmiddels rijdt de eigenaar er op rond. Het ...
Verder Lezen
BMW R51/3 staat bijna op eigen benen

BMW R51/3 staat bijna op eigen benen

De BMW R51/3 staat bijna op eigen benen. De afgelopen tijd is er flink gewerkt aan de restauratie van de ...
Verder Lezen
BMW R51/3 velgen traditiegetrouw

BMW R51/3 velgen traditiegetrouw

BMW R51/3 velgen traditiegetrouw restaureren vraagt een diep zwarte lak met een zilvergrijze rand in het midden. Bijzonder, want zo ...
Verder Lezen
BMW R51/3 krukas als oliefilter

BMW R51/3 krukas als oliefilter

BMW R51/3 krukas als oliefilter klinkt nogal cryptisch. Maar het zegt wel precies wat het is. Oudere BMW modellen gebruiken ...
Verder Lezen
BMW R51/3 carterdelen klaar voor opbouw

BMW R51/3 carterdelen klaar voor opbouw

De BMW R51/3 carterdelen zijn weer klaar voor montage. Maar de demontage van het motorblok had nogal wat voeten in ...
Verder Lezen

 

Meer lezen

De BMW R51/3 is één van de meest populaire modellen van BMW geweest en ook nu nog is dit voor velen het meest populaire model. Er is dan ook veel informatie over deze motorfiets verzameld. Ook op Wikipedia is het nodige te vinden. 

Lees hier wat Wikipedia over de BMW R51/3 zegt. 

Geef een reactie

Lees de privacyregels