Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Museumbezoek

Brommer- en motormuseum Wigchers

Brommer- en motormuseum Wigchers - De grootste Zündapp verzameling ter wereld

Bezoek aan motor- en brommermuseum Wigchers. Lees hier het verslag dat Evert ten Napel maakte naar aanleiding van een motortochtje met een missie.

“Wat doet een motorrijder in de donkere, regenachtige wintermaanden? Alle weersvoorspellingen afkijken of er ergens een dag is waarop de motor de stal uit kan. Ja hoor, op de laatste dag van november gaven diverse voorspellingen aan: 13 graden, droog en zelfs af en toe zon. Dus werd die dag een rit gepland. Classic Bike Garage had een studiedag gepland en dus beklommen ‘baas’ Hans, ‘chef-monteur’ Martijn en nieuwsgierige gast Evert de zadels. Voorwaarde wel dat er een museum moest worden bezocht: een motormuseum dus!”

Google

“Ik ging even googelen: een motormuseum in mijn geboorte provincie Drenthe, en ik vond er eentje: Motormuseum Wigchers in Schoonoord. Chef routeplanner Martijn programmeerde een mooie rit in zijn Zumo en zo kwam het trio na fraai stuurwerk in Schoonoord en wat we daar zagen ging ons echt boven de pet. Gastheer Louwrens Wigchers opende de deur van een grote loods en…. honderden klassiekers, bijna duizend. Alles in de loop der jaren verzameld.”

Bonte verzameling

“Rode Ducati’s, zwarte BMW’s en verder oude merken als BSA, Norton. Matchless, NSU, Horex, Laverda, Garelli, en nog heel veel meer. Louwrens had een aparte ruimte voor bromfietsen, oude puur Hollandse merken als Kaptein, Eijsink, Sparta, Batavus en natuurlijk ook Kreidlers, Zündapp, Tomos en Puch. Kortom alles! Het water liep met name Hans en Martijn uit de mond.”

Uitbreiding

“Wat een geweldige collectie en er komt nog een loods bij. Na 2 uur kwijlen van al het moois kregen nog een kop koffie en na bezichtiging van de bekers en prijzen van legende Drikus Veer togen we huiswaarts. We komen zeker terug in Schoonoord!” En fantastische middag in het motormuseum Wigchers.

Motormuseum Wigchers zelf bezoeken?

Ook een keer in het motor- en brommermuseum Wigchers kijken? Bezoek dan de website van het rmuseum en maak een afspraak.

Geen museum maar het lijkt er op en is ook zeker een bezoekje waard. The Gallery showde een tijdje geleden een NSU motorfiets die hier is gerestaureerd. 

Related Images:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Bedrijfsbezoek, Museum, Nieuws. Bookmark de permalink.

Een reactie op Brommer- en motormuseum Wigchers

  1. Ton Jonker schreef:

    geachte heer

    ik heb zelf twee wanderer motoren (1920 1924.
    heeft u misschien ook een wanderer? of wanderer onderdelen?

    Ton Jonker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: