Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Foto's

De BMW R80/7 wordt weer opgebouwd

1-bmw-r80-7-klepdekselTot op heden was het alleen maar demonteren en schoonmaken, maar nu wordt de BMW R80/7 weer opgebouwd. En dat is leuk werk want alles gaat er weer nieuw uitzien. De restauratie verloopt voorspoedig en er zijn gelukkig geen onververwachte zaken meer aan het licht gekomen. 

In het laatste bericht over deze restauratie werd gemeld dat de demontage compleet was en dat er met de grote schoonmaak van alle onderdelen begonnen werd. Het frame en alle aanbouwdelen gingen naar de poedercoater en zijn inmiddels weer terug en in hun oude glorie hersteld. Het is nu dus weer opbouwen en dat betekent dat alle gereconditioneerde delen nogmaals goed gecheckt worden voordat ze op de motorfiets komen. Het complete overzicht van de restauratie vindt u via deze link en voor de rest van dit nieuwsbericht en de foto’s klikt u op ‘lees verder…’

Als je zo het complete restauratieverslag van deze motorfiets tot nu toe doorleest, krijg je een goed beeld van de hoeveelheid werk die er in een dergelijke restauratie gaat zitten. Dat is mede veroorzaakt door hier en daar een tegenvaller die schuil ging achter de grote kuipdelen van de R80/7 RT. Omdat die kuip niet meer gemonteerd wordt, kreeg onder andere het frame een grotere opknapbeurt dan aanvankelijk de bedoeling was. Achteraf blijkt dat een goede beslissing. Er is nu geen spoor van roest meer te vinden en de zwarte poedercoating geeft een prachtige glans plus een prima bescherming tot in de verre toekomst. Wie meer wil lezen over dit procedé kan op deze site terecht.

De BMW R80/7 wordt in de komende tijd verder afgemonteerd en van de huidige situatie zijn dit de foto’s:

Deze Belgische site is moeite waard!
Meer lezen en zien over BMW-boxer /7 motoren? Kijk dan eens op deze site. De makers van deze website hebben kosten noch moeite gespaard om er iets bijzonders van te maken!

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Nieuws, Restauratie. Bookmark de permalink.

2 reacties op De BMW R80/7 wordt weer opgebouwd

  1. Vincent schreef:

    Van dit werk kan je als liefhebber echt met een grote glimlach naar kijken.

    Wat een kunstwerk, mijn complimenten voor het werk!

  2. J.Dol schreef:

    juist het plaatsen van foto’s van de machineonderdelen in oude en daarnaast nieuwe staat geeft de opdrachtgever een indruk hoeveel werk ermee gemoeid is om zijn motor goed te laten restaureren.
    Hij kan niet anders dan heel tevreden zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: