Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Algemeen

Haring eten – traditie op woensdag

Haring eten traditie op woensdag

Haring eten is één van de tradities bij Classic Bike Garage. Bijna elke woensdagmiddag is het raak. Met de vaste club de dag afsluiten en een haring eten met een bijbehorend drankje. Aanleiding voor onze ambassadeur Evert ten Napel om achter de pc te kruipen en er over te berichten. Maar voorlopig moet deze traditie wijken voor het Corona-virus. Hopelijk binnenkort weer alles ‘back to new normal’! 

“Woensdag Haringdag! Eigenlijk is het elke dag de moeite waard even langs te wippen bij de Classic Bike Garage. Het enthousiasme van eigenaar/directeur Hans Doorn werkt aanstekelijk. Hoe groot het probleem ook is aan de soms stokoude klassiekers, Hans weet altijd weer een oplossing. Met engelen geduld schroeft en peutert hij de vaak onooglijke onderdelen van een overjarige BMW, Norton, BSA of welke merk dan ook uit elkaar. En met datzelfde geduld na restauratie ook weer in elkaar, zodat een oude roestbak uiteindelijk weer een prachtig glimmende totaal gerenoveerde klassieker is geworden.

Chef werkplaats

De woensdag is echter de meest bijzondere dag. Dan komt Martijn Langerak, gepensioneerd Boordwerktuigkundige van eerst de KLM, later Martinair en nog later het Belgische Cargobay Hans onbezoldigd assisteren. Martijn (tevens mijn zwager) draagt dan vol trots zijn stofjas met daarop de titel: ‘Chef Werkplaats’. Het is een genot om beide vakmensen bezig te zien aan hun passie: het uiteindelijk na soms heel veel pogingen en vooraf kansloos lijkend project toch weer helemaal 100% te krijgen.

Naast chef werkplaats is Martijn ook testrijder. Als de gerenoveerde tweewieler voor het eerst naar buiten mag en ik als bijna buurman een donker brommend geluid hoor, weet ik: hij mag er weer eentje proberen. Nieuwsgierig als ik van aard ben, snel naar buiten om het wonder te aanschouwen.

Eindelijk haring

De woensdag is in de Classic Bike Garage pas compleet als over buurman Jaap (89) aan het eind van een inspannende werkdag met vers gekochte haring aan komt. Jaap houdt van gezelligheid en een goed verhaal en…van haring eten met een borreltje!

Naast een dag van sleutelen is de woensdag bij Classic Bike Garage dus de HARING DAG!”, aldus buurman Evert en tevens ambassadeur van CBG.

Meer lezen over de geschiedenis van haring? Kijk hier.

Jaap Doorn in haringkar - begin 50-er jaren vorige eeuw

Op de foto Jaap Doorn (mijn vader) voor de gelegenheid in het jasje van de kraameigenaar om te poseren in de haringkraam met zijn naam. Dit is ergens in het begin van de 50-er jaren van de vorige eeuw. 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels