Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Beurzen

Motorbeurs Barneveld: Zündappverkoop slapjes

Motorbeurs Barneveld - De Zündapp-verkoop is wat slapjesOp de Motorbeurs Barneveld van 11 mei 2013 liep de verkoop van de Zündapp van de twee heren op de foto niet erg hard. Ook hun andere brommers van dit tweetal konden geen kopers vinden. Maar verder een prachtig aanbod van onderdelen en interessante (restauratie)projecten.

Elke keer is zo’n bezoekje aan een beurs een aardige blik op hoe het er in klassiekerminnend Nederland aan toe gaat. Het geeft een aardige indruk van wat er te koop is aan motoren en onderdelen. Elke keer is er wel weer een verrassing in de zin van een interessant en bruikbaar restauratieobject of een nieuwe leverancier van onderdelen. Motorbeurs Barneveld - NSU MaxOok nu weer.
En dan vooral op het gebied van aangeboden motoren. Een van de eerste objecten die stond opgesteld tussen de rijen tafels met onderdelen was deze NSU Max van 1956. Op het eerste gezicht keurig gerestaureerd maar met vele verbeterpunten. De eigenaar demonstreerde de motorfiets met veel enthousiasme aan een geïnteresseerde koper en liet weten dat hij op Ebay te koop staat met een meeneemprijs van 7000 euro. Uit Barneveld mocht hij voor 5000 euro vertrekken. Overigens speelt dit type NSU ook de hoofdrol in een eerdere bijdrage in MotorMemories op deze website. In het filmpje in het bericht is het geluid van eenzelfde NSU te horen die ook in dezelfde kleur is gespoten als het exemplaar hier op de foto.

motorbeurs-barneveld-diverse-motorenNiet alleen de Zündappverkopers hadden het op de Motorbeurs Barneveld rustig, ook andere aanbieders van gerestaureerde motoren hadden tijd genoeg voor een praatje. Prachtige motoren maar kennelijk geen kopers. Wellicht ook dat de stevige prijzen daar iets mee te maken hadden.

NSU tankdop Weltmeister 1953 1954Even verderop stond een te restaureren NSU met een opvallende tankdop. Deze dop herinnerde de berijder telkens dat hij op soortgelijke machine reed waarop ook Werner Haas in 1953 en 1954 wereldkampioen werd in de 125 en 250cc klasse. Een aardig filmpje over zijn races is te zien op deze site. Overigens is dezelfde Werner Haas al eens ter sprake gekomen in MotorMemories

Wie op zoek was naar een echt restauratie object kon voor 550 euro eigenaar worden van deze bijzondere motorfiets. Deze Favor met een 98cc motortje is door de verkoper gedateerd op 1933 en heeft zo te zien heel erg lang op een boerenerf staan wachten op de Nederlandse handelaar. Guillaume Frères uit het Franse Clermont Ferrand  Favor heeft van 1919 tot 1966 motorfietsen, fietsen en bromfietsen gemaakt.

motorbeurs-barneveld-franse-favor-1933-98cc-550-euro

De voorjaarseditie van de Motorbeurs Barneveld was ondanks de regen die met name het handjevol handelaren op het buitenterrein parten speelde toch weer interessant om te bezoeken. Al was het alleen al om het handje vol spullen dat voor lopende projecten toch weer tussen alle handelswaar werd uitgevist.

Dit bericht is geplaatst in Beurzen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels