Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Algemeen

Motorherinneringen uit een recent verleden

Motorherinneringen - Drie studievrienden op de motor 
Drie jonge mannen op drie heel verschillende motorfietsen. Van links naar rechts is het Dennis op een BMW R100RT, dan Raymond op een Kawasaki Z650, en de meest rechtse is Hans op een Honda XL500. Het zijn vrienden die alle drie aan de Gooise MTS in Hilversum elektrotechniek of elektronica studeerden. Het zal zo begin 80-er jaren geweest zijn dat deze foto is gemaakt. Motorherinneringen van schoolvrienden.

Oude Polaroid

Motorherinneringen - Polaroid cameraDe foto heeft wat beschadigingen in de vorm van oranje gekleurde vlekken. Dat is niet zo gek als je weet hoe de foto gemaakt is. De vader van Dennis kwam door z’n werk regelmatig met interessante snuisterijen thuis. Ook de bewuste camera nam hij mee van een van z’n reizen. Het is een van de eerste Polaroid camera’s die direct-klaar-foto’s maakte. Het was een draagbare camera waarbij het begrip draagbaar met een korreltje zout genomen moest worden. Na het nemen van de foto met de toen al klassieke camera moest je een strook papier uit de zijkant trekken en dan 60 seconden wachten om de foto zichzelf te laten ontwikkelen. Dan kon hij uit de camera worden gehaald voor de laatste buitengewoon belangrijke stap: het fixeren. Daarvoor was bij elk filmrolletje een apart buisje met veegsponsje meegeleverd waarmee de foto na het ontwikkelen bestreken moest worden. Dat is bij de foto hierboven niet helemaal goed gegaan. In de haast is niet alles even goed gefixeerd waardoor er nu strepen op de foto zitten. Wie het hele proces van foto’s maken met deze camera nog eens wil nalezen kan hier terecht.

Anti-kraak

Motorherinneringen - Kerk Iepenlaan BussumOok de locatie van de foto is bekend: achter de pastorie van de kerk aan de Iepenlaan in Bussum. Dat is het huis links naast de kerk op de foto. In die tijd stond dat huis leeg door gebrek aan een dominee en werd het door twee van de motorrijders op de foto bewoond als anti-kraak oplossing. Een geweldig ruim huis waar je op je gemak in de bijkeuken wat koppelingsplaten kon wisselen. Niet op zondag natuurlijk want dan was de kerk in bedrijf. Part-of-the-deal.

Nieuwe motorherinneringen

Bijna veertig jaar na dato rijden twee van de drie nog steeds motor. De BMW R100rt is na vele andere BMW modellen voor een moderne BMW R1200ST. De Honda XL500 is na diverse andere modellen van dat merk nu vervangen door een Honda VFR 1200DCT CrossTourer. Na de Kawasaki Z650 zijn er nog een paar motoren geweest maar enkele jaren geleden is de laatste motorfiets aan de kant gezet en de helm definitief opgehangen. 

Andere motorherinneringen lezen? Kijk dan in de MotorMemories.

Related Images:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, MotorMemories, Nieuws. Bookmark de permalink.

Een reactie op Motorherinneringen uit een recent verleden

  1. J.Dol schreef:

    meen ik toch in de genoemde Hans de huidige eigenaar van CBG te herkennen en de Iepenlaan mij zeker bekend voorkomt als getogen Bussumer, moet ik toch tot mijn schande erkennen, dat ik niet (of niet meer) wist, dat hij electronica of electrotechniek aan de MTS in Hilversum
    heeft gestudeerd.
    Beginnende vorm van dementie?
    Ik hoop van niet, maar het verklaart voor mij nu wel het succes van CBG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: