Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Beurzen

Netley Marsh Autojumble 2013 weer een avontuur

2013-netley-marsh-00-chroom-ajs-bsaElk jaar op de terugreis van een bezoek aan de Netley Marsh Autojumble trek je weer de conclusie dat die Engelsen er wel iets goeds van weten te maken. De organisatie van de evenementen is prima, er is veel interessants te zien en te kopen, en de bezoekers zijn buitengewoon beleeft. 

Traditiegetrouw start het weekend met een bezoek aan de Netley Marsh Autojumble waar het alleen maar om motorfietsen gaat. Dit jaar zat het weer niet zo mee want dreigende wolken lieten soms wat regen los op de bezoekers. Maar zoals ook uit de foto’s blijkt lieten de kopers zich er niet door weerhouden. 

2013-netley-marsh-16-oudere-dame-scoort-buddyseatNeem bijvoorbeeld deze oudere dame die op haar roze muiltjes met een voor de gelegenheid tot winkelwagen omgedoopte rijdende wasmand een buddyseat voor de motor gescoord heeft. Dat zie je op Nederlandse beurzen maar zelden. En juist dit bonte gezelschap maakt het erg leuk om hier rond te lopen.

2013-netley-marsh-13-kleine-standEn wat te denken van deze ‘kraam’. De eigenaar van de spullen is nog net te zien achter de voorruit van de Robin Reliant. Zijn handelswaar is op het krakkemikkige aanhangertje achter z’n driewieler hier naar toe gekomen en bestaat uit een versleten motorpak, een onduidelijke motorfiets en een setje wielen van onduidelijke herkomst. Dat kan hier gewoon.

2013-netley-marsh-11-geroosterd-varkenVoor de lunch kun je uit allerlei typische Engelse streekgerechten kiezen als Home Made Burgers And Chuncky Chips of de onvermijdelijke Fish & Chips, eventueel doorgespoeld met een pint Guiness. Nog niet eerder zag ik een compleet varken aan het spit en ook daarvoor was voldoende belangstelling zoals blijkt uit de andere foto’s in het album waarop iemand smakelijk van een poot staat te eten. Verder op een foto van het zwijn aan het eind van de dag. Er bleef weinig van over.

2013-netley-marsh-25-rroject-motorfietsMaar uiteindelijk ga je naar Netley Marsh Autojumble om motoren en onderdelen te zien en te kopen. Keus genoeg zoals ook weer uit de foto’s blijkt. Heel bijzonder was deze projectmotorfiets die ergens achteraf stond. Volkomen verroest en nauwelijks als motorfiets herkenbaar. Verrassend genoeg was dit frame met incomplete motor aan het einde van de dag toch door iemand gekocht.

2013-netley-marsh-21-project-motorblok-met-schutkleurHet is goed kijken on te zien wat er op deze foto staat want dit motorblok gaat bijna volledig op in de achtergrond. Niet zo gek want zo te zien heeft het een tijdje onder de grond gezeten. Aardig is wel dat er ook voor dit, op het eerste gezicht onmogelijke project, belangstelling bestond.

2013-netley-marsh-26-triumph-trw500De motorfiets hier rechts op de foto is een Triumph TRW500. Van deze Engelse legermotorsfiets zijn er ruim 15.000 gemaakt. Degene hier op de foto is in keurige, zij het niet originele staat. Ergens onderweg is hij een keer overgespoten en daardoor missen nu de karakteristieke gouden biezen. Deze motorfiets is in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld en tot 1964 geproduceerd. Het aardige is nu dat Classic Bike Garage exact zo’n motorfiets maar dan in echt originele staat heeft binnengekregen om technisch en mechanisch in orde te maken. Daarover een volgende keer uitgebreider bericht.


 

 

Dit bericht is geplaatst in Beurzen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Een reactie op Netley Marsh Autojumble 2013 weer een avontuur

  1. Theo Schipper schreef:

    Prachtige sfeer foto’s het leuke is dat ik er 2 keer geweest ben en er erg leuke dingen heb gevonden maar het werkt erg verslavend. Leuke site ik ben zelf meer van de vooroorlogse motoren maar deze BSA M33 van 1948 is ook erg leuk om mee te rijden Vr. Gr. Theo Schipper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels