Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Foto's

Nieuw project – BMW R80/7 RT – bouwjaar 1979

BMW R80/7 RTDeze week is in de werkplaats een nieuw project gearriveerd. De BMW R80/7 RT zal de komende maanden ook een onderwerp zijn dat regelmatig terugkeert in de nieuws updates. Omdat deze klassieke motorfiets in zeer goede conditie is, hoeft deze BMW alleen een cosmetische restauratie te ondergaan.

Het kan nog steeds. Want af en toe tref je tussen de advertenties op Marktplaats een juweeltje aan dat de tand des tijds heel goed doorstaan heeft. De foto’s laten zien dat er hier en daar wel wat aandacht nodig is.

Deze BMW R80/7 RT is van het bouwjaar 1979. En dat is net in de periode dat er gegoten aluminium wielen gemonteerd werden. De /7 modellijn is in 1977 geïntroduceerd en aan het einde van productielooptijd in 1984 zijn er totaal ruim 18.000 exemplaren gebouwd. In die tijd moest er ongeveer 8000 gulden voor een nieuwe BMW R80/7 worden neergeteld.

Het motorblok is de klassieke 2 kleppen per cilinder luchtgekoelde boxer met een inhoud van 797,5 cc. Het vermogen is 55 pk bij 7000 toeren per minuut. Dat vermogen gaat via een droge plaatkoppeling en een vijf versnellingsbak via een voor BMW kenmerkende cardanas naar het achterwiel. Van 0 naar 100 km/u zou in minder dan 6 seconden te doen moeten zijn volgens de fabriek, en de topsnelheid ligt op 170 km/u. Er zijn in het voorwiel twee schijfremmen gemonteerd en achter zit een trommelrem. Rijklaargewicht is 215 kg.

De planning is dat de eigenaar met deze motorfiets de komende zomer weer in volle glorie mooie routes van Nederland zal gaan rijden.


 

Lees ook:

Het restauratieverslag van deze motor.

Of bekijk de voor en na foto’s

Related Images:

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Nieuws, Restauratie, Techniek met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Nieuw project – BMW R80/7 RT – bouwjaar 1979

 1. Albert-Jan schreef:

  Wat een mooi project: Fraai om te zien hoe goed de motor nog is (dankzij de vele detailfoto’s).
  En als de analogie van de vorige projecten wordt voortgezet moet dit een BEAUTY worden!!

  Op vele jongens kamers prijkte deze motor vroeger op een grote poster, het was de ultieme toermotor voor die tijd; ik denk dat heel veel mannen hier weer warme gevoelens bij krijgen. En in mijn optiek terecht.

  Succes gewenst!!

 2. J.Dol schreef:

  Hans,

  los van het feit dat het mijn BMW betreft (wat natuurlijk leuk is) ziet ook deze nieuwsbrief er gelikt uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: