Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Suzuki RV90 restauratie

Suzuki RV90 is klaar!

Suzuki-RV90-totaal-gerestaureerdDe Suzuki RV90 is klaar! Hij gaat terug naar z’n eigenaar en daarmee is een eind gekomen aan het verblijf bij Classic Bike Garage. Veel mensen vinden dat jammer want deze kleine gele verschijning was de favoriet van bijna iedereen die hier kwam kijken.

De restauratie heeft geen grote problemen opgeleverd. Er waren een paar zaken die aangepakt moesten worden, maar eigenlijk had deze kleine ‘sandbike’ z’n intensieve gebruik wonderbaarlijk goed overleefd. Er was veel cosmetisch werk nodig om hem weer in showroomconditie te brengen. De foto’s laten zien hoe hij er VOOR en NA uitzag.

#Suzuki-RV90-kettingkap-mist.jpgSuzuki-RV90-sprocket-coverZoektocht – Hoewel de onderdelen voor deze minimotor redelijk goed verkrijgbaar zijn loop je tijdens het proces toch tegen onvindbare dingen aan. Zo was het kapje dat de ketting afschermt niet zomaar te krijgen. Een zoektocht van maanden leverde uiteindelijk op e-bay het bewuste kapje op. Op de VOOR en NA foto’s is goed te zien dat het kapje eigenlijk niet mag ontbreken.

Krukas – Een ander zorgenkindje was de krukas in het motorblok. Door gebrek aan goede smering waren diverse lagers stuk gedraaid en dan is het vervangen van deze onderdelen de enige oplossing. Ook de zuiger en cilinder bleken het moeilijk te hebben gehad dus een nieuwe zuiger en opnieuw geboorde en gehoonde cilinder moest er ook komen. De oorzaak van het gebrek aan smering had natuurlijk ook de aandacht. Daarom is de oliepomp op een bijzondere manier getest en weer in orde gemaakt.

Als nieuw – Dan is het zover dat alles geassembleed is en er er proefgedraaid kan worden. Altijd een spannend moment omdat onderdelen die nog niet eerder als één geheel hebben moeten werken, dan ineens aan de bak moeten. Eerst een benzinelekje hier en druppeltje olie daar verhelpen, en dan blijkt het 90cc 2-takt motortje vlekkeloos te draaien. Of de twee meter lange eigenaar veel op zijn jeugdmotorfietsje zal gaan rijden is maar de vraag. Waarschijnlijk wordt hij permanent tentoongesteld op zijn kantoor als tastbaar bewijs aan goede herinneringen.


In dit bericht voor een keer niet het hele album van de restauratie, maar slechts één foto van VOOR en NA als opwarmertje voor de hele serie.


De verschillen zijn duidelijk!. De rest van de foto’s zijn als fotoshow te zien op de restauratiepagina van de Suzuki RV90.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Foto's, Restauratie met de tags . Bookmark de permalink.

6 reacties op Suzuki RV90 is klaar!

 1. sjaak vd heuvel schreef:

  Weer een geweldig resultaat Hans. Gefeliciteerd .

 2. Ron schreef:

  Mooi plaatje geworden, Hans. Wat een banden onder die motor, voor in het zand?

 3. Jaap van Seventer schreef:

  Hoi Hans,
  Gefeliciteerd met het bereikte resultaat !
  Dit is weer een mooi en tastbaar bewijs van jouw vakmanschap !
  Ook de inzet en hulp van de werkplaats chef wil ik daarbij betrekken !

  Fijn dat ik daar, bijna dagelijks, van kan/mag genieten !
  Veel succes bij de laatste hand aan de BSA M20, e.a. !
  Jaap.

 4. Rob Wetters schreef:

  Weer een geweldig project met een verbluffend resultaat. Het was zeker mijn favoriet. In het echt is tie nl. nog mooier!! Waar die ook komt te staan het is een perfect visitekaartje en een duidelijk bewijs voor hetgeen jij allemaal klaar weet te spelen. Chapeau!!

 5. J.Dol schreef:

  Wat een genot om naar de detail foto’s te kijken van oud naar nieuw,
  wat een respect heb ik dan voor diegene die dat heeft gerealiseerd en wat moet de eigenaar dit een genoegdoening geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels