Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Nieuws

Ter restauratie: BMW R24 van 1949

bmw-r24-huiskamerIn menig kantoor of receptie van een bedrijf zou hij niet misstaan. Misschien was het de motorfiets van de grondlegger van het bedrijf en staat hij als eerbetoon prominent opgesteld. Of gewoon voor in de huiskamer omdat het zo’n prachtig en eerlijk stuk techniek is. Maar gewoon er op rijden kan natuurlijk ook! Wat de overweging ook mag zijn (of worden) het exemplaar hier op de foto is in absolute nieuwstaat gebracht door een Amerikaanse BMW-enthousiast die er een uitgebreide website op na houdt.

Maar om deze BMW op de foto gaat het in dit geval niet. De motorfiets in kwestie wordt aangeboden door een lezer van de Classic Bike Garage nieuwsbrief. Hij heeft zelf vroeger op de R24 gereden en hij is meer dan 30 jaar geleden rijdend weg gezet. Op de foto’s is mooi te zien hoe veel stof er in zo’n periode gegenereerd wordt. Omdat deze echte klassieker niet meer door de huidige eigenaar opgeknapt gaat worden, biedt hij hem te koop aan. De nieuwe eigenaar kan hem dan zelf restaureren, of liever, dat hier bij Classic BIke Garage laten doen. Klik op ‘meer lezen’ om de rest van dit verhaal over deze ‘schuurvondst’ te lezen en de foto’s te bekijken.

Origineel kenteken
Het kenteken en de historie van deze BMW R24 is compleet en bekend. Het originele linnen kenteken is er nog bij, maar de eerlijkheid gebied wel te vermelden dat de motorfiets niet meer bij de RDW in de database zit. Dat betekent dat als deze klassieker weer de openbare op gaat hij eerst bij een keuringsstation van de RDW langs moet om te laten controleren of hij aan de eisen voor een oldtimer motor voldoet. Er kan dan een verzoek gedaan worden om het oude kenteken weer te activeren en in 99% van de gevallen lukt dat, aldus de RDW. Geen nieuw kenteken dus, maar de oude cijfer- en lettercombinatie, maar dan op nieuwe documenten. De oude papieren komen dan doorgaans wel weer terug voor het eigen archief.

Wel wat werk
Wie de foto’s bekijkt zal direct concluderen dat er wel wat werk aan de winkel is voordat deze BMW er weer bij staat als degene aan het begin van dit bericht. Maar die uitdaging gaat Classic Bike Garage graag aan. Wie meer informatie wil kan een mailtje sturen naar mail@classicbikegarage.nl Dat mag natuurlijk ook wanneer u zelf iets in de schuur hebt staan waar u vanaf wilt of weer in nieuwstaat wilt laten brengen.

Meer informatie over BMW mono’s

BMW R24 - 1949

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Restauratie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Ter restauratie: BMW R24 van 1949

 1. Rini van Gastel schreef:

  Hallo. Leuk om te zien dat er een BMW R24 ter restauratie bij je staat. Mijn R24 van 1e toelating 30-06-1950 is aan zijn 2e restauratie toe,de 1e is 30 jaar geleden gedaan .(ik wist toen nog niet wat voor een bijzondere mono ik in mijn bezit had,dat kwam nadien )Deze keer moet hij helemaal origineel worden,ik heb hem voor 95% compleet.Er zijn in productie tijd van Sep 1948 tot Sep 1950 wat veranderingen aan gebracht.Zoals ik zoover heb ondekt ,was het stuur en versnellingshandel zwart(nadien verchroomt)misschien R25 invloed.Dus vermoed ik dat het bij mijn R24 chroom moet zijn!!
  Ik ben nu bezich om mijn aandrijving in orde te maken.De nokken in wielnaaf en aandrijf nokken van cardan zijde,waren te ver afgesleten,deze worden opgelast en op nieuw in gefreest.Ook moet beugeltjes maken om mijn stuurhandels te monteren.Ik heb gelezen dat jullie een goede biezer man hebben.Is het mischien mogelijk om wat gegevens uit te wisselen en wat tips uit te wisselen.Het liefst zou ik graag eens langs komen als dat mogelijk is.Dat comuniceerd leuker. Ik heb de motor van af mijn 14e ben nu 68 De motor gaat straks over naar mijn zoon(ook een BMW rijder)en daar na naar zijn zoons dus is het al aardig een fam bezit aan het worden.Hopelijk tot zien,en ik zie uit naar uw reactie op dit schrijven.
  Ik ben Rini van Gastel uit Etten-Leur (NB) tel 076-8860820 e-mail rinidini@home.nl
  De Groeten

 2. Arno schreef:

  Hallo

  Maar wat graag zou ik dit project aangrijpen maar helaas het enige wat ik veel heb is tijd.
  Na pensionering en ziekte zou ik hieraan allemaal mooie herinneringen kunnen ophalen van vroeger.
  Daar ik weinig financiële middelen heb zou ik graag weten wat ik voor dit stuk nostalgie uit zou moeten geven om dit in mijn bezit te krijgen om hieraan in de vorm van een hobby te kunnen werken.

  Arno

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: