Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Algemeen

The Gallery showt ‘onze’ NSU Konsul

The Gallery showt 'onze'NSU Konsul IEen tijdje geleden zond RTL7  een aflevering van RTL Autowereld uit met daarin een hoofdrol voor Nico Aaldering van  The Gallery in Brummen. Dit bedrijf is wereldwijd bekend vanwege de handel in exclusieve klassieke voertuigen. Het meeste aanbod is er in auto’s, maar soms zijn er ook motorfietsen in de verkoop. In dit filmpje neemt Nico de kijker mee langs zijn collectie motorfietsen. En wat blijkt? In die verzameling zit ook de NSU Konsul I die hier is gerestaureerd. 

De NSU Konsul I in de uitzending is ooit hier gerestaureerd in opdracht van een klant. Bekijk hier de restauratie. Kennelijk is de motorfiets in het bezit gekomen van The Gallery en hoort hij nu tot de topstukken in het aanbod. En zo te zien is hij nog in perfecte staat.

NSU Condor

Hoewel Nico Aaldering bij de introductie van de motorfiets het over een ‘NSU Condor’ heeft, gaat het hier toch echt om een Konsul. Dit was vlak na de Tweede Wereldoorlog het absolute topmodel van NSU. De Konsul is gebaseerd op voor-oorlogse racemotoren. Ook hierover is meer te lezen in het restauratieverslag. De Condor is echter wel degelijk een motorfiets. Maar niet van NSU. Condor is een Zwitsers merk dat in 1901 motorfietsen begon te produceren en dat bleef doen ondermeer voor het leger. Het bedrijf bestaat nog steeds onder de naam Condor International en produceert vooral hoogwaardige onderdelen voor bedrijven. 

The Gallery filmpje

Op de klassieke motorfilmpjes pagina van deze website staat het filmpje dat bij The Gallery is opgenomen. Er zijn twee versies; de eerste is de complete uitzending van 7 minuten, maar omdat de NSU Konsul pas in het laatste gedeelte aan bod komt is er een tweede filmpje dat direct naar het desbetreffende fragment springt. 

Bekijk hier de filmpjes

 

De NSU Konsul I net na de restauratie

NSU Konsul I in volle glorie net na het afronden van de restauratie


NSU Konsul I net na het afronden van de restauratie.


NSU Konsul I net na het afronden van de restauratie.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Bedrijfsbezoek, Nieuws, Restauratie, Video's. Bookmark de permalink.

5 reacties op The Gallery showt ‘onze’ NSU Konsul

 1. J-P schreef:

  Prechtig staaltje vakmanschap weer!

 2. Kees van der Blom schreef:

  Mooi om zo’n motorfiets op zo’n plek terug te zien.
  Wel jammer dat men er niet op of mee rijdt. Een showmodel is leuk, maar zo’n mooie machine moet wel echt blijven bewegen.Daar is ie voor gemaakt. Die van mij zal na de revisie zeker op de weg te zien zijn. Met mij op het zadel en achter het stuur. Zoals voor het eerst in 1977.

  Mooie reclame voor jou, Hans. Ik hoor de term ‘prachtig gereviseerd’ vaak vallen. Dan mag men ook wel vaker de naam ‘Classic Bike Garage’ vaker laten vallen. Ere wie ere toekomt, Hans !

 3. Arjan Vergouw schreef:

  Stukje erkenning voor vakmanschap van Hans. Mooiere restauraties bestaan er eenvoudigweg niet !

 4. Hans Smit schreef:

  Een mooi compliment,Hans!

 5. Jan Dol schreef:

  Nico Aaldering, een man vol bravoure en voor mij altijd weer een topmoment van de uitzendingen van Autowereld, wanneer hij zijn klassiekers uit de showroom haalt om er een stukje mee te rijden en ons mee laat genieten van de pracht en praal uit de vorige eeuw.
  En met zijn opgewektheid en charme, weet hij ongetwijfeld velen te verleiden tot de aankoop van één van zijn mooie en kostbare modellen die in dat paleis in Brummen ten toon staan gesteld.
  Maar wanneer je het hebt in de uitzending over een NSU Condor i.p.v. een NSU Konsul heb ik wel zo mijn twijfels over zijn kennis van motoren, want dit kun je toch geen verspreking meer noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels