Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Triumph TRW500

Triumph TRW500: Engelse tassen uit de VS

trw500-pannier-bags-and-y-stapsEngelse tassen uit de VS? Bizar maar waar. Voor de Triumph TRW500 die hier in restauratie is, werd al een tijdje naar passende  tassen gezocht. “Niet te krijgen”, was het antwoord van iedereen die gevraagd werd. Iemand in Engeland wilde ze wel op bestelling maken maar dan moesten we wel geduld hebben en een flink bedrag aftikken. Heel bijzonder dus als je via internet een Amerikaans bedrijf vindt dat perfecte replica’s maakt. 

Deze ‘panniers’ zoals ze officieel heten waren ordonnace tassen waarin legerkoeriers documenten of kleine spullen van de ene naar de andere plek te brachten. Als extra beveiliging zaten er de zogeheten ‘Y-straps’ overheen om op hobbelige wegen de boel bijelkaar te houden. 

trw500-tassen-origineelVergaan – Bij de motorfiets was nog slechts één tas in zeer slechte staat aanwezig. Op de foto is dat goed te zien. De leren draagstukken op de achterkant waren vergaan  en het canvas van de tas was er al niet beter aan toe. De zoektocht naar nieuwe tassen op beurzen in Engeland had niets opgeleverd ondanks dat er ooit duizenden van deze tassen zijn geproduceerd voor verschillende merken motoren. Zo zaten er op de legeruitvoeringen van Norton en BSA motorfietsen exact dezelfde tassen. Ongetwijfeld ligt er ergens nog in een vergeten leger surplus opslag een flinke berg van deze tassen opgeslagen, maar vooralsnog zijn deze nog niet aangeboden. Vandaar de zoektocht naar een alternatief en dat werd gevonden bij een producent van replica legerspullen in de VS.

Completer – De Engelse tassen uit de VS maken de Triumph TRW500 die hier in restauratie gaat  weer een stukje completer. De aankoop van deze tassen is een eerste stap in een restauratie die deze motorfiets niet naar nieuwstaat gaat brengen, maar in een technisch perfecte staat en een uiterlijk waarbij het oorspronkelijke patina gehandhaafd blijft. Niet overspuiten of opnieuw verchromen dus. Eerlijk en degelijk.

Kijk hier voor een overzicht en de actuele staat van de restauratie van deze Triumph.


Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Foto's, Restauratie, Triumph TRW500 met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op Triumph TRW500: Engelse tassen uit de VS

 1. Ko schreef:

  Goeiemorgen
  Ben bezig met een bsa wm20 op te knappen ben op zoek naar zulke mooie tassen !
  Kunt u mij de website opsturen waar u deze vandaan heeft

  Groeten ko timmer

 2. Kees karsten schreef:

  Beste meneer het is een mooie moter heel kompleet met die tassen waar kan je die tassen krijgen en wat kosten ze mail me het adres dan kan ik ze ook bestellen voor mijn moter

 3. J.Dol schreef:

  ongelooflijk, dat je deze tassen uiteindelijk in de VS hebt weten te vinden!
  Niet alleen dedicated maar ook perseverance
  (moest het wel even opzoeken in het woordenboek)
  Wiro heeft wel wat andere dingen aan zijn hoofd, maar hierover kan hij tevreden zijn.

 4. Rob Wetters schreef:

  Helemaal leuk. Mooi voorbeeld waaruit blijkt dat je echt dedicated bent…
  Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels