Kijk op de Classic Bike Garage facebookpagina
Stuur een email
Kijk op de Classic Bike Garage YouTube pagina
Algemeen

Vroeger was motorrijden pas echt leuk!

aamv-motorclubDat motorrijden vroeger pas echt leuk was zou je wel zeggen als je de blije gezichten van de leden van de AAMV op deze foto ziet. En gelijk hebben ze, want een motorfiets was in de jaren vijftig een heel bezit. De weinige luxe, slechte wegligging en onbetrouwbare motoren weerhield menigeen er niet van om toch flinke tochten te ondernemen. En dan de wegen. Misschien niet overal even goed maar wel lekker rustig. Ja. die mannen hadden het goed voor elkaar!

Maar misschien zijn wij nu wel veel beter af. Want voor ons dagelijks vervoer kunnen we nu op een comfortabele en betrouwbare motorfiets stappen, die ook nog eens over een fantastische wegligging beschikt, en daarnaast kunnen we genieten van klassieke motoren. Om er op te rijden of soms alleen maar op een krukje naar te kijken. Dubbel plezier dus.

Dat de motoren van vroeger blijven aanspreken blijkt wel uit de reacties van bezoekers van deze site. De bovenstaande foto werd opgestuurd dor één van de ontvangers van de regelmatige nieuwsbrief net als de foto hieronder.

dkw rt 100 - 98cc

Dit is een DKW RT 98cc. Ooit in de Tweede Wereldoorlog gevorderd door de Duitsers en in 1948 weer teruggekomen naar Nederland. Het originele nationaliteitsbewijs, waarop staat dat hij in 1948 is ingevoerd, zit nog altijd bij de motorfiets.Het persoonsgebonden kenteken G-73344 dat op het voorspatbord staat is in 1930 uitgegeven aan de eigenaar op de foto. Deze DKW is tot op heden in de familie gebleven en is in originele ongerestaureerde staat. Binnenkort komen er meer foto’s op deze site. De DKW RT wordt verkocht als restauratieproject. Inclusief complete historie natuurlijk. Voor wie meer wil weten over deze van 1935 to 1939 geproduceerde DKW kan hier een kijkje nemen

Vroeger was motorrijden pas echt leuk

En dat je met die oude motoren van alles kunt bewijst het onderstaande filmpje dat op internet circuleert wel. Deze balletvoorstellingen met motoren werd uitgevoerd door de politie in Rome tijdens een jubileum. Het gaat niet snel, maar toch!

Related Images:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, MotorMemories, Nieuws. Bookmark de permalink.

Een reactie op Vroeger was motorrijden pas echt leuk!

  1. Arthur schreef:

    In 1964 kocht ik mijn RT’tje geheel gedemonteerd; waarschijnlijk ondergedoken geweest, want de Duitsers hadden niet alleen belangstelling voor onze fietsen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de privacyregels

%d bloggers liken dit: